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2010 Haiti Cholera Outbreak [感染症・感染制御]

CDCより、ハイチでのコレラのアウトブレイクの情報メールが届きましたので転載します。

*2010 Haiti Cholera Outbreak*

"You are subscribed to updates from the Centers for Disease Control and Prevention (CDC)."

An outbreak of cholera was confirmed in Haiti on October 21, 2010. Cholera had not been documented in Haiti for decades so cholera outbreaks were considered unlikely in Haiti immediately following the earthquake in January, 2010. For a cholera outbreak to occur, two conditions have to be met: (1) there must be significant breaches in the water, sanitation, and hygiene infrastructure used by groups of people, permitting large-scale exposure to food or water contaminated with "Vibrio cholerae"
 organisms; and (2) cholera must be present in the population. While it is unclear how cholera was re-introduced to Haiti, both of these conditions now exist.

*CDC's Role in the Cholera Outbreak*

CDC is assisting the Haitian Ministry of Health and its partners with assessments regarding adequate treatment supplies, recommendations on how to manage illness in ill persons, and how to prevent illness in those persons who are well. These efforts are in coordination with a broader U.S. Government response being led by the United States Agency for International Development (USAID).

*Cholera Symptoms and Treatment Recommendations*

Cholera infection is most often asymptomatic or causes a mild gastroenteritis. However, about 5% of infected persons develop severe, dehydrating, acute watery diarrhea. The first line of treatment for cholera is rehydration. Administration of oral rehydration salts and, when necessary, intravenous fluids and electrolytes in a timely manner with adequate volumes will reduce case-fatality rates to <1%. Severe cases of cholera should be treated with antimicrobial agents to which the circulating
 strain is susceptible. Antimicrobial treatment is not recommended for mild cases of cholera and should never be used as "chemoprophylaxis" to prevent cholera on a mass scale.

*Decreasing Your Risk*

The risk for cholera is very low for people visiting areas with epidemic cholera. When simple precautions are observed, contracting the disease is unlikely.

All people (visitors or residents) in areas where cholera is occurring or has occurred should observe the following recommendations:

・Drink only bottled, boiled, or chemically treated water and bottled or canned carbonated beverages. When using bottled drinks, make sure that the seal has not been broken.

・To disinfect your own water: boil for 1 minute or filter the water and add 2 drops of household bleach or  1/2 an iodine tablet per liter of water.

・Avoid tap water, fountain drinks, and ice cubes.

・Wash your hands often with soap and clean water.

・If no water and soap are available, use an alcohol-based hand cleaner (with at least 60% alcohol).

・Clean your hands especially before you eat or prepare food and after using the bathroom.

・Use bottled, boiled, or chemically treated water to wash dishes, brush your teeth, wash and prepare food, or make ice.

・Eat foods that are packaged or that are freshly cooked and served hot.

・Do not eat raw and undercooked meats and seafood or unpeeled fruits and vegetables.

・Dispose of feces in a sanitary manner to prevent contamination of water and food sources.

Learn more about the 2010 Haiti Cholera Outbreak >> [ http://service.govdelivery.com/service/view.html?code=USCDC_7_29 ]

Centers for Disease Control and Prevention (CDC)


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海外旅行者のための感染症予防 [感染症・感染制御]

「広報しんじゅく」よりその趣旨に鑑み転記します。

夏休みに海外旅行をする方は、感染症予防のため、次のことに注意しましょう。

●旅行前には
※旅行先の衛生状況、流行している病気などの情報を収集する。
※予防接種が必要な場合は、旅行前に受ける。
※衛生用品(マスク・虫除け剤・携帯用アルコール消毒薬等)を購入する。

●旅行先では
※無理な日程は避け、体調を整える。
※食事の前には必ず手を洗う。手を洗う水が心配なときは、アルコール入りの除菌ティッシュ等を利用する。
※生水は飲まない(生水を凍らせた氷にも注意)。生野菜やカットフルーツも避ける。アイスクリームやヨーグルトなどの乳製品は、衛生管理が良くない店では食べない。魚介類・肉類はよく火を通したものを選ぶ。
※水はさまざまな病原体に汚染されている危険性があるので、水遊びにも注意する。
※肌の露出をなるべく避け、はだしで歩かない。露出した部分は虫除け剤を使うなど、虫に刺されないよう注意する。
※むやみに動物や鳥に直接触れないようにし、触れたときは必ず手を洗う。
※不特定の人との性交渉は避け、コンドームを使用するなど性感染症の予防を心掛ける。
※下痢がひどい場合は、スポーツドリンクなどで水分補給をし、早めに医療機関を受診する。
※現地の病院等を受診した場合、診断名や処方された薬の名称をメモし、帰国後、病院を再受診するときに持っていく。

●帰国後は
※日本到着時に下痢・発熱・黄疸等の症状がある場合は、検疫所へ必ず申し出る。帰宅後も症状が続く場合や、新たに症状が出た場合は医療機関を受診し、必ず海外渡航歴を伝える。
※A型肝炎やマラリアなど潜伏期間が一ヶ月以上の長期間に及ぶ病気もあるので、帰国後の体調に注意する。

インターネットでも情報を提供しています。
●海外渡航者のための感染症情報(厚生労働省検疫所)
http://www.forth.go.jp/
●国立国際医療センター(国際疾病センター渡航者健康管理室)
http://dcc.go.jp/teavel_clinic/
●外務省海外安全ホームページ
http://www.pubanzen.mofa.go.jp/

 


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新型水虫が格闘技部の中高生に猛威、拡大防止へ診断義務化/神奈川県【新聞記事】 [感染症・感染制御]

神奈川新聞に、格闘技時のトリコフィトン・トンズランス感染症に対する感染防止対策関連記事が出ています。URLを記します。

http://news.kanaloco.jp/localnews/article/1005190009/
http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20100519-00000012-kana-soci

 


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